Φόρτωση...

Νυχτερινή ζωή

Φυσικά από τη Νάξο δεν θα μπορούσε να λείψει η έντονη νυχτερινή ζωή. Και πως άλλωστε να λείψει η νυχτερινή ζωή από το νησί του…γλεντιού, του χορού και της μουσικής;;;;

Ευχάριστες νυχτερινές περιπλανήσεις και απρόσμενες ανακαλύψεις μας προσφέρει το νησί της Αριάδνης για όλα τα γούστα, όλες τις διαθέσεις και όλες τις ηλικίες.

Η δύση του ηλίου…ανοίγει τις "νυχτερινές ορέξεις" κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γι’ αυτό.... φροντίζουν τα εστιατόρια με ελληνική και ξένη κουζίνα, τα γραφικά ταβερνάκια και τα ουζερί διάσπαρτα σε κάθε γωνιά του νησιού, έτοιμα να ικανοποιήσουν με τις τοπικές λιχουδιές και τους εκλεκτικούς μεζέδες, και το πιο απαιτητικό στομάχι.

Μετά το φαγητό, επόμενο είναι να ξεκινήσει…η Αξιώτικη νυχτερινή περιήγηση…

Για τους ρομαντικούς, ήσυχα μπαράκια για πότο «αναδύονται» δίπλα στο κύμα τόσο στην πόλη όσο και έξω από αυτήν. Με θέα τη θάλασσα, τα φώτα της Πάρου, κάτω από τον έναστρο ουρανό και με μουσική υπόκρουση απαλούς ήχους, jazz, soul, blues μουσικής αλλά…και των μηχανών του πλοίου Μιλένα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, "αγγίζουν " και "απελευθερώνουν" μια έντονη... ρομαντική  διάθεση.

Αλλά, και οι …μελλοντικά ρομαντικοί δεν μένουν ανικανοποίητοι. Μεγάλα club και μπαρ στην κεντρική παραλία και στα σοκάκια της πόλης εναλλάσσουν ρυθμούς rock, pop, ελληνικής και ξένης μουσικής σκορπίζοντας μια  έντονη και ξέφρενη διασκέδαση.Όμως, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε φυσικά και την νυχτερινή διασκέδαση στα γραφικά χωριά της Νάξου.

Εκεί τα πράγματα είναι πολύ απλά …

Ξεκινάμε, με περατζάδα στα σοκάκια του χωριού (πάνω από δέκα φορές), στην συνέχεια καλαμάκια και μπύρα στην ταβέρνα της πλατείας του χωριού και κατάληξη στο μπαράκι, για ένα ποτάκι και προθέρμανση για το νησιώτικο ξεφάντωμα – ξεσάλωμα στα "όργανα", που όλο και σε κάποιο πανηγύρι θα παίζουν, μέχρι ….που συνειδητοποιούμε πραγματικά, πόσο… " είναι όμορφα σου λέω ….άμα χαράζει στο Αιγαίο".

   G.S.


Εγγραφείτε στα newsletters!

O Καιρός τώρα: