Φόρτωση...

Αθλητισμός

surfing by DimitriΓια τους φίλους των sports η Νάξος προσφέρει μια πανδαισία δραστηριοτήτων συνδυάζοντας την μαγεία των παραλιών της, με τις στεριανές απολαύσεις της.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων sports υπάρχουν κέντρα windsurfing και kitesurfing στην Μικρή Βίγλα, τον Άγιο Γεώργιο, και την Πλάκα πλήρως οργανωμένα με άρτιο εξοπλισμό. Οι ατελείωτες αμμουδερές παραλίες σε συνδυασμό με τους βοριάδες προσφέρουν… πραγματικά ανεπανάληπτες συγκινήσεις, ενώ για τους λιγότερο fun των extreme sports, υπάρχουν jet ski, κανό, θαλάσσια ποδήλατα για… ήσυχες περιπλανήσεις πάνω στο κύμα.

Όταν οι βοριάδες δεν έχουν κέφια … τα καρφιά και τα μπλοκ με μια μπάλα volley εμφανίζονται δίπλα απο ομπρέλες και ξαπλώστρες, για να... ταλαιπωρήσουν την άμμο και μερικές φορές …τη θάλασσα. Στον Άγιο Γεώργιο, Αγία Άννα και σε κάθε μεγάλη παραλία όλο και κάποιο φιλέ είναι στημένο για να αναδείξει κάτω από τον καυτό ήλιο …τα ταλέντα του beach volley.


Σε ένα νησί με 90km ακτογραμμή δεν θα μπορούσε να λείψει και η κατάδυση…

Τα βραχώδη συμπλέγματα, οι ατέλειωτοι ύφαλοι, τα υποθαλάσσια σπήλαια, οι ρηχές και οι βαθιές αποχές στους κάβους, τα μικρά νησάκια γύρω από τη Νάξο, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια απολαυστική κατάδυση στα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Στον Άγιο Προκόπιο και την Πλάκα λειτουργούν σχολές κατάδυσης που παρέχουν τις απαραίτητες τεχνικές και μαθήματα, για τους επιδόξους εξερευνητές του πλούσιου υποβρύχιου βυθού της Νάξου.


Όμως, και η στεριανή Νάξος δεν αφήνει παραπονούμενους …

Δεκάδες όμορφες διαδρομές, χωμάτινες και ασφαλτωμένες, περιμένουν να φιλοξενήσουν τους φίλους του trekking & mountain bike χαρίζοντας τους μοναδικές εμπειρίες. Χώρα –Αγία Αννα– Ορκός-Αλυκό και η πρόσβαση στην Ορεινή Νάξο για τους πιο απαιτητικούς ποδηλάτες, είναι μια μοναδική επιλογή που συνδυάζει την άσκηση με την γνωριμία των μαγευτικών τοπίων του  εσωτερικού του Νησιού.


Γήπεδα μπάσκετ, βόλλευ, mini soccer και τέννις διάσπαρτα στο νησί, περιμένουν τις απογευματινές ώρες να δεχτούν τους μικρούς να.... εκτονώσουν την ενέργεια τους και τους μεγάλους να..... θυμηθούν τα νιάτα τους.

G.S.

    Photos by Gunter Bamer,  D.Symeonoglou
 www.naxosdiving.com

Εγγραφείτε στα newsletters!

O Καιρός τώρα: